miercuri, 26 august 2009

Artă vectorială în Photoshop

(pentru o rezoluţie mai mare click aici)

Arta vectorială este întradevăr cunoscută în zilele de azi. Oricine poate să facă artă vectorială. Nu este greu de realizat şi nu trebuie să te pricepi la desen pentru a o crea. O astfel de creaţie necesită mai mult timp şi răbdare, în special dacă vrei să creezi o artă întradevăr impresionantă.

În acest articol sper să fac lumină asupra modului de a face artă vectorială şi mai important cum să faci artă vectorială excepţională cu Adobe Photoshop.

Înainte de a te gândi cum ai putea realiza o asemenea artă, trebuie să ştii să foloseşti pen-ul (PEN TOOL). Dacă nu ştii cum să foloseşti pen-ul atunci urmează mai întâi instrucţiunile următoare (nu este greu, sincer).

Îţi sugerez să citeşti întregul tutorial înainte de a începe ...

Setarea

Mai întâi trebuie să alegi imaginea pe care ai de gând să o modifici. Asigură-te că îţi place. Eşti pe cale să te uiţi la aceasta ore întregi şi în esenţă, imaginea vectorială va fi similară cu poza aleasă. Mulţi oameni creează vectorii cântăreţilor lor preferaţi sau al actorilor ca pe un fel de tribut. Cred că aceasta este o idee bună deoarece te motivează să termini lucrul şi sa faci o treabă bună. Trebuie doar să fii atent cand selectezi imaginea…trebuie să fie o dimensiune potrivită în aşa fel încât să o poţi mări şi încă să îi observi o mulţime de detalii. Tot ce este mai mic de 600X600 de pixeli nu va ieşi conform aşteptărilor. Cu cât este mai mare este mai bună.

Deschide imaginea în Photoshop şi selectează Duplicate Layer de două ori după cum se observă în imagine.


Opreşte vizibilitatea copiei de sus printr-un click în căsuţa în care se observă un ochi.

Selectează copia din mijloc şi fă Ctrl + Shift + U

Apoi posterizează acest layer prin următoarea selecţie Image >> Adjustments >> Posterize...

Setează level-ul la aproximativ 9 şi apasă OK.

Redenumeşte acest layer în “Principala”

Paleta strat ar trebui să arate acum ca în imagine.

Layer-ul “Principala” este acolo doar ca un ghid în cazul în care te blochezi. (Personal, am găsit întotdeauna nasul ca fiind un pic dificil şi am folosit layer-ul “Principala” ca să mă ajute). Să nu cum va să îl foloseşti ca să creezi vectorul. Daca o faci, imaginea rezultată va fi “blandă”, plictisitoare şi lipsită de orice merit artistic!


Întoarce vizibilitatea ON pentru "Background copy" (printr-un click in căsuţa cu ochiul). În acest fel vei vedea doar calea şi culoarea nu va ieşi înafară.


Creează un layer nou (Ctrl + Shift + N)
Asigură-te că stă mai jos de "Background Copy"
Selectează cea mai apropiată culoare pentru piele. Selectează instrumentul PEN TOOL asigurându-te că este setat pentru a crea Forme straturi (Shape Layers)

Trasează în jurul feţei asigurându-te că ai închis calea ..

Odată ce stratul formă (shape layer) este complet mi-ar plăcea să activezi şi să dezactivezi vizibilitatea a Background copydoar pentru a le compara pe cele două. Paleta strat ar trebui să arate ca în imagine. Ai grijă să blochezi layerele odata ce ţi-au reuşit, în aşa fel încât să nu le muţi din greşeală.

Apoi trasează conturul părului. Ca regulă ar trebui să alegi culoarea de bază. Vei construi apoi straturi din ce in ce mai uşoare(deschise/închise în funcţie de nuanţe) pornind de aici.

Odată ce eşti mulţumit cu şablonul creat, redenumeşte-l “par” şi blochează-l. Mie îmi place să le organizez în seturi,ca de exemplu: “setul de păr”, setul de sprâncene”, “setul mânecii”etc.

În imagine poţi vedea că am blocat toate formele principale şi mi-am organizat şabloanele.

Cam asta am avut de spus, acum nu-ţi rămâne decât să duci munca la bun sfărşit urmând indicaţiile. Sper că ţi-am fost de ajutor.


Vectors by me:1,2.

0 comentarii: